Arhiv 2012:  Informacije   Urnik   Dogodki   Koncerti   Donatorji    Iz arhiva

     Koncerti
 
   Medijski sponzor

Koncerta mladih flavtistk
FlavtIstre 2007


Sobota, 24. 11. 2012, Glasbena šola Koper
16.00 koncertna dvorana GŠ Koper


Senica Dorotea (Slovenija)
08. 09. 1997, III. letnik Umetniške gimnazije Maribor,
prof. Valerija Kamplet.
korepetitorka: Maja Mancini Senica
F. Borne: Fantasie Brillante on Themes from Bizet's Carmen


Ljubec Urška (Slovenija)
10. 04. 1996, III. letnik Konservatorija za glasbo in balet Maribor,
prof. Valerija Kamplet.
korepetitorka: Tatjana Jercog
G. Enesco: Cantabile et Presto


Penko Ana (Slovenija)
08. 07. 1995, III. letnik Gimnazije Ilirska Bistrica,
prof. Adnan Zubčević.
korepetitorka: Nina Volk
G. Faure: Fantasie op. 79


Šalamon Lara (Slovenija)
01. 03. 1994, IV. letnik Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana,
prof. Milena Lipovšek.
korepetitorka: Tatjana Jercog
P. Sancan: Sonatina
 

Nedelja, 25. 11. 2012, Glasbena šola Koper
15.00 koncertna dvorana GŠ KoperMittendorfer Eva (Slovenija)
08. 09. 1992, 2. letnik Akademije za glasbo Ljubljana,
prof. Fedja Rupel.
korepetitorka: Tatjana Jercog

F. Poulenc: Sonata
Allegro malinconico
Cantilena
Presto giocosoAna Dadič (Slovenija)
04. 01. 1991, 1. letnik 2. stopnje magistrskega študija na Akademiji za glasbo Ljubljana, prof. Fedja Rupel.
korepetitorka: Tatjana Jercog

J. Feld: Sonata
1. st.: Allegro giocoso
3. st.: Allegro vivaceZsuzsanna Toth (Madžarska)
16. 03. 1990, Hochschule der Künste Bern, Švica,
prof. Christian Studler.
korepetitorka: Tatjana Jercog

F. Schubert: Variacije na temo "Suhe rože"
iz cikla "Lepa mlinarica", op. 160


Slavnostna koncerta flavtistov

Sobota, 24. 11. 2012, Glasbena šola Koper
19.00 koncertna dvorana GŠ Koper

 


Alenka Zupan – flavta
in Marko Feri – kitara


Astor Piazzolla (1921 - 1992): Historia du Tango
II. Café 1930

Pujol Māximo Diego (1957): Suite Buenos Aires
I. Pompeya

Janez Komar (1927): Adagio (prir./arr. M. Feri)

Pujol Māximo Diego (1957): Suite Buenos Aires
II. Palermo

Astor Piazzolla (1921 - 1992): Historia du Tango
III. Nightclub 1960
 


Podelitev priznanj udeležencem festivala FlavtIstre 2012, I. kategorije.


Matej Zupan – flavta
in Andreja Kosmač – klavir

S. Prokofjev (1891 - 1953): Sonata št. 2 v D-duru, op. 94
Moderato
Allegretto scherzando
Andante
Allegro con brio

P. Taffanel (1844 - 1908): Fantazija na temo iz opere
“Čarostrelec”
 

Alenka Zupan

se je rodila leta 1969 v Kopru, Slovenija.
Pouk flavte je obiskovala na Glasbeni šoli Koper pri prof. M. Kocjančiču, nadaljevala pri prof. J. Pogačniku na SGBŠ Ljubljana, doštudirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in v treh letih diplomirala na Akademiji za glasbo pri prof. F. Ruplu. V času šolanja je na državnih tekmovanjih tako solistično kot s komornimi skupinami prejela več nagrad.
Izpopolnjevala se je na "Ecole Normale de Musique" v Parizu (Francija) pri prof. C. Cheretu in na "Accademia del flauto" v Rimu (Italija) pri prof. R. Guiotu. Na Akademiji za glasbo je magistrirala pri prof. F. Ruplu in dr. B. Rotar-Pance. Izdala je tri priročnike za flavto za učence in učitelje flavte. Vodila je delavnice po Sloveniji, Hrvaški, Italiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Argentini in Braziliji.
Sodelovala je z orkestrom Opere in baleta Ljubljana, z godalnim orkestrom "Camerata Labacensis", kot solistka ter stalna članica z Obalnim komornim orkestrom ter drugimi glasbeniki. Snemala je za RTV Koper-Capodistria, RTV Slovenija, Radio Malta. Predstavila se je na Hrvaškem, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Italiji, Nemčiji, Malti.
Alenka poučuje flavto in komorno igro na Glasbeni šoli Koper in Umetniški gimnaziji Koper.

Kitarist Marko Feri

rojen v Trstu (Italija), je diplomiral na tržaškem Konservatoriju "Giuseppe Tartini" v razredu prof. P. Corone. Izpopolnjeval se je na številnih mojstrskih tečajih v tujini z vrhunskimi kitaristi in docenti kot so Manuel Barrueco, David Russell in Alberto Ponce. Vodi izpopolnjevalne tečaje po Evropi, ZDA, Mehiki, Kanadi in je večkrat član žirij na mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Marko je pobudnik in umetniški vodja Mednarodnega Festivala "Kras" in je zelo dejaven kot koncertant. Kot solist nastopa na mednarodnih glasbenih festivalih po Evropi, ZDA, Kanadi, Avstraliji, Japonskem, Mehiki, veliko pa tudi koncertira v raznih komornih zasedbah in v mnogih glasbenih projektih. Večkrat je snemal za radio in televizijo RAI, za RTV Slovenija - Radio Koper in TV Slovenija. Izdal je sedem zgoščenk. Poučeval je na Umetniški gimnaziji Koper in je profesor kitare na Glasbeni matici "Marij Kogoj" v Trstu (Italija).

Matej Zupan

se je rodil leta 1970 v Zagorju ob Savi, Slovenija.
Končal je dodiplomski in podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Izpopolnjeval se je v Firenzah (Italija) pri Mariu Ancillottiju, ter na mojstrskih tečajih, katere so vodili Trevor Wye, Michel Debost, Peter-Lukas Graf in James Galway. Matej je dobitnik več prvih nagrad in priznanj na državnih tekmovanjih.
Od 1996 do 2008 je bil solo flavtist Simfonikov RTV Slovenija. Je član pihalnega kvinteta ARIART, Komornega orkestra Academia Ars Musicae, ansambla za sodobno glasbo MD7 in Komornega orkestra solistov DSS.
Kot solist in član različnih komornih sestavov je nastopal v Evropi, obeh Amerikah in v Aziji. Snemal je za RTV Slovenija, RAI in ÖRF. Posnel je pet samostojnih zgoščenk ter z drugima zasedbama (Pihalni kvintet Ariart in Ansambel za sodobno glasbo MD7) dodatnih šest zgoščenk.
Vodil je seminarje za flavto v Sloveniji, na Hrvaškem, v Angliji, Avstriji, Italiji, Srbiji, Grčiji, Luxemburgu, Braziliji in v ZDA. Bil je član komisij na državnih in mednarodnih flavtističnih tekmovanjih v Sloveniji, na Madžarskem, v Romuniji, Srbiji in v ZDA. Matej je prof. flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Pianistka Andreja Kosmač

je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Izpopolnjevala se je pri prof. S. Gadžijevu, na dunajskem Konservatoriju pri prof. M. van den Hoeku ter na mojstrskih tečajih pri prof. J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Wardu in O. Maisenbergu.
Že v času študija je sodelovala na mnogih koncertih in tekmovanjih, na katerih je prejela vrsto prvih nagrad. Med odmevnejša sodijo: Mozartovo klavirsko tekmovanje v Ljubljani, Državno tekmovanje mladih glasbenikov v Celju in Ljubljani in 1. mednarodno klavirsko tekmovanje Konzerteum v Grčiji.
Leta 1996 je prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Kot solistka je igrala z orkestrom SGBŠ, Orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in moskovskim komornim orkestrom Kremlin. Veliko nastopa v različnih komornih zasedbah.


Nedelja, 25. 11. 2012, Glasbena šola Koper
19.00 koncertna dvorana GŠ KoperSilvia Careddu – flavta
in Denys Masliuk – klavir

C. A. Franck (1822 - 1890): Sonata v A-duru
Allegretto ben moderato
Allegro
Ben moderato: Recitative-Fantasia
Allegretto poco mosso

 


Podelitev priznanj udeležencem festivala FlavtIstre 2012, II. in III. kategorije.Ory Schneor – flavta
in Denys Masliuk – klavir

P. Gaubert (1879 - 1941): Ballade

R. Schumann (1810 - 1856): 3 Romances, op. 94
Nicht schnell
Einfach, innig
Nicht schnell

F. Doppler (1821 - 1883): Fantaisie Pastorale Hongroise, op.26
 

Silvia Careddu

se je rodila leta 1977 v Cagliariju, Italija.
Po diplomi v rojstnem kraju na Konservatoriju za glasbo Cagliari je Silvia nadaljevala študij flavte pri Riccardu Ghianiju in Raymondu Guiotu v Rimu. Leta 2002 je pridobila "Premier Prix à l'unanimité avec les felicitations du jury", na Pariškem Konservatoriju (Francija). Poleg študija se je udeležila mojstrskih tečajev pri Aurele Nicolet na Accademia Chigiana di Siena ter Emmanuelu Pahudu, Michelu Debostu in Jacquesu Zoonu.
Prejela je nagrade na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Med njimi so najprestižnejše: Syrinx Mednarodno tekmovanje za flavto v Rimu (Italija), Prix de l'Académie de Villecroze (Francija), Lion klub tekmovanje v Italiji in Premier Grand Prix in nagrada občinstva na 56. mednarodnem tekmovanju za glasbo v Ženevi (Švica).
Od leta 2004 je prva flavtistka Konzerthausorchester Berlin (dirigent Ivan Fischer) in od leta 2012 prva flavtistka tudi v orkestru Kammerakademie Potsdam. Kot prva flavtistka je redna gostja v WDR Symphony Orchestra, Bavarian Radio Symphony Orchestra, Budápest Festival Orchestra, Chamber Orchestra of Europe, Mahler Chamber Orchestra, Orchestre de la Suisse Romande in Bamberger Symphoniker.
Poučuje flavto na Hochschule für Musik "Hanns Eisler" v Berlinu (Nemčija) in na Conservatorio de Musica (podiplomski študij) v Badajozu (Španija).

 

Ory Schneor

se je rodil leta 1984 v Haifi, Izrael.
Po končani "Diplome de Soliste" in "Diplome d'enseignement" pri prof. Jacques Zoonu na "Haute Ecole de Musique de Genève" (Švica), je nadaljeval študij na "Escuela Superior de Musica Reina Sofia v Madridu" (Španija) pri prof. Jacques Zoonu in asistentki prof. Aniela Frey. V akademskem letu 2010/11 je bil izbran kot izjemen študent in prejel posebno diplomo s strani Njenega Veličanstva španske kraljice Sofije.
Študiral je pri Yossi Arnheimu in Shimon Weinridu na "Buchman-Mehta School of Music" v Tel Avivu (Izrael). Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih pri Williamu Bennettu, Philippe Bernoldu, Karl-Heinz Schützu, Rien de Riedeju, Michel Debostu, Hansgeorg Schmeiserju, Raffaele Trevisaniju in mnogih drugih.
Ory je osvojil številne nagrade na različnih tekmovanjih: "Alexander & Buono International Flute Competition" (ZDA), "The International Haifa Flute Competition" (Izrael), "The Buchman - Mehta School of Music - Solo and Chamber Music Competition" (Izrael).
Kot flavtist je nastopal v različnih orkestrih, kot so: Orchestra Mozart, Orquesta Sinfonica de Madrid, Orchestre de Chambre de Genève, Orchester Purpur, Weinberger Kammerorchester, Raanana Symphony Orchestra, Herzliya Chamber Orchestra, Ashdod Chamber Orchestra & "Yuval" Orchestra. Udeležil se je številnih mednarodnih festivalov na Japonskem, Švici, Avstriji, Italiji, Nemčiji. Kot solist je igral z "Orchestre de la Haute Ecole de Musique de Genève" (Švica) in Israeli String Ensemble, Haifa (Izrael).

Pianist Denys Masliuk

rojen v Ukrajini je po šolanju klavirja na Glasbenem liceju z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Minsku (Belorusija) pri prof. S. I. Ivanova ter kasneje pri prof. S. S. Mikulika, kjer je študiral s štipendijo Ministrstva za kulturo Republike Belorusije. Izpopolnjeval se je na Hochschulle für Musik "Hanns Eisler" v Berlinu (Nemčija) pri prof. G. I. Hillenhagen-Iwanzowa.
Na svoji pianistični poti je prejel več prvih nagrad in drugih priznanj: mednarodno pianistično tekmovanje "Balis Dvarionas" v Litvi, mednarodno pianistično tekmovanje "Marco Fortini" Bolognia (Italija), "San Nicolo di Bari" (Italija), "F. Liszt" Utrecht (Nizozemska), "Aleksander Scriabin" Grosetto (Italija). Kot solist koncertira s simfoničnimi orkestri, samostojno in v komornih zasedbah s priznanimi glasbeniki v Sloveniji in Evropi. Od leta 2004 je profesor klavirja na Umetniški gimnaziji Koper.

Vse pravice pridržane / MODRIART in Glasbena šola Koper