____
Delavnica

 

Flute festival EuropeSobota, SOBOTA, 21. septembra 2019

  UČITELJI UČENCI

Hour 9.00

eaz

Hour 10.45

Nina Fajfar Baša:
Človeško telo kot osrednji inštrument


Igranje na flavto je interakcija instrumenta in človeškega telesa. Brez telesa ni diha, brez diha ni tona. Učitelji bodo spoznali vaje pilatesa, Aleksandrove tehnike, dihalne tehnike ter vaje sproščanja pri igranju flavte.
Naike Dapiran:
Prednosti igranja inštrumenta

Učenci bodo spoznali blagodejne vplive glasbe na razvoj fine motorike, krepitev čustev, zdravo disciplino, senzibilnost na osebni ravni in na ravni družbe. Eksperimentalno bodo raziskali, kako lahko te darove uporabijo za vse življenje, ne glede na to, ali se bodo z glasbo ukvarjali kot odrasli ali ne

Hour 11.00

eaz

Hour 12.30

Nina Fajfar Baša:
Neravnovesje-Ravnovesje


Kje v telesu so napetosti in neravnovesja, ki nas ovirajo pri ustvarjanju polnega tona in izvrstne tehnike. Preko različnih vaj bodo učitelji spoznali, preizkusili in se naučili kako v telesu ohranjamo ravnovesje.
Naike Dapiran: Glasba in izražanje kot terapija

Učenci bodo z enostavnimi
»Core-energijskimi vajami« in osnovami »Art Therapy« raziskali in spoznali terapevtske učinke glasbe. Uporabili bodo tehnike izražanja s pomočjo samoopazovanja, dela v parih in v skupini.

PAVZA

Hour 14.45

Flavtelje: Predstavitev novosti (za vse udeležence)

Hour 15.00

eaz

Hour 16.30

Naike Dapiran:
Vpliv glasbe na človekov razvoj - pri otrocih in odraslih

Zahvaljujoč nevro-plastičnosti možganov se človeški sistem oblikuje v otroštvu in tudi tekom življenja. Učitelji bodo spoznali šest stopenj zgradbe človeka, raziskali ali so z njimi v stiku, in kako glasba vpliva na razvoj človeških sposobnosti čez celotno življenje.
Nina Fajfar Baša:
Moje telo – moja »druga« flavtaFlavto igramo zato, da razveseljujemo sebe in druge. Kaj narediti, ko med igranjem začutimo napetost, bolečino v ramenih, hrbtenici, rokah, ... Kaj narediti, ko nas prsti več ne ubogajo in naše dihanje postane plitko. Učenci se bodo poglobili v svoje telo in se naučili odpraviti napetosti v telesu ter jih sprostiti.

Hour 16.45

eaz

Hour 18.30

Naike Dapiran:
Pristno igranje

Pristnost izvedbe se prične z zdravim kontaktom s samim seboj. Učitelji bodo s pomočjo preprostih izkustvenih vaj raziskali in ugotovili kaj pomeni osebna pristnost in kako priti v stik s seboj.
Nina Fajfar Baša:
Sproščeno igranje

Učenci bodo spoznali, preizkusili in se naučili različnih vaj s katerimi bodo odpravili številne napetosti pri igranju flavte. Tako bo flavta imela še bolj poln in čudovit zvok, prsti bodo še hitreje igrali in med igranjem bomo sproščeni.

 

NAMEN in UDELEŽENCI

• Strokovna delavnica je namenjena učencem, dijakom, študentom ter učiteljem flavte.

• Udeleženci se bodo praktično poglobili v ustrezna znanja in vaje pri reševanju težav igranja flavte ter bodo aktivno vključeni pri celodnevni praktični izvedbi.

• Udeleženci bodo lahko pridobljeno znanje in vaje takoj uporabili v praksi.

OBVEZNA je športna oprema. Udeleženci prinesejo s seboj armafleks in svoj inštrument.

pozor PRIJAVA do 13. septembra 2019!


KOTIZACIJA: Cena strokovne delavnice za učitelje: 45,00 €,
za učence, dijake, študente: 25,00 €.

Kotizacijo nakažete ob prijavi na račun: TRR: SI56 2900 0005 0117 526, pri UniCredit Bank Koper. V primeru odpovedi (iz različnih vzrokov) kotizacije ne vračamo!

Izpolnjeno prijavnico skupaj z dokazilom o plačani kotizaciji pošljite
do 13. 9. 2019
na naslov:
MODRIART, Alenka Zupan s. p., Dekani 225/d, 6271 Dekani
ali e-mail: info@alenkazupan.com ali elektronska prijava na: https://www.flute-festival.com/delavnica/.


puscica Elektronska prijava na delavnico

 

pozor DODATNE INFORMACIJE

041/756-441 (Alenka Zupan), info@alenkazupan.com

 


 

Flute festival EuropeNINA FAJFAR BAŠA


 

Učinkovite vaje dihanja in ohranjanja ravnovesja v telesu

Nina Fajfar Baša poleg pedagoškega poklica svoje glasbeno znanje dopolnjuje z znanjem inštruktorice pilatesa (Gimnastična zveza Slovenije, Careers in Fitness-Velika Britanija) ter inštruktorice in predavateljice fitnesa (osebna trenerka pri AFP, National Council of Strenght and Fitness-ZDA).

Melita

Vodi različna predavanja ter seminarje na tematiko telesne aktivnosti in telesne drže glasbenikov (Glasbena šola Koper, Glasbena šola Nazarje), vadbe za nosečnice in poporodne vadbe ter je redna gostja na kongresih Gimnastične zveze Slovenija. Kot predavateljica je gostovala tudi na največjem športnem kongresu Grafts v Grčiji.


 

Flute festival EuropeNAIKE DAPIRAN


Vpliv glasbe na človekov razvoj - pri otrocih in odraslih

Naike Dapiran se poleg pedagoškega poklica intenzivno ukvarja s celostnim razvojem človeka (»Centar za integrativni razvoj u Zagrebu« - CIR, ki je polnopravni član Evropskega združenja telesno-usmerjenih psihoterapevtov - EABP in Zveze psihoterapevtskih združenj Hrvaške - SPUH).
Trenutno zaključuje izobraževanje po Celostno telesno-usmerjeni metodi, ki v svojem pristopu vključuje telesne gibe, dihanje in glas, znanja iz telesno-usmerjene psihoterapije in »neorejske Core-energije«. Preko zasebnega zavoda (2018-Teraintegra) vodi individualne terapije, je organizatorka predavanj in izkustvenih delavnic na teme osebne rasti in razvoja.

Bažec